Terug naar overzicht

Iede en Talitha; de Afscheidsverzorgers.

Twee jonge dertigers die in de uitvaartbranche zitten, Iede & Talitha. Uitvaartondernemers die gestart zijn onder de naam Afscheidsverzorgers. Dit is een bewust gekozen naam, omdat het duo zich focust op méér dan alleen een uitvaart. Samen verzorgen ze de ondersteuning zodat de nabestaanden met aandacht afscheid kunnen nemen van hun overleden dierbare.

Afscheidsfotografie komt standaard als optie in het pakket. Talitha (Talitha Cornelisse Fotografie): “Zo hoef je niet alles te onthouden op zo’n dag, want je kúnt ook niet alles onthouden op die dag. De dag zelf gaat in een roes aan je voorbij, maar door middel van de beelden wordt de herinnering tastbaar gemaakt.”

iede-talitha-cornelisse-uitvaart-fotografie

Talitha (afgestudeerd als psychologe) heeft een ruime 5 jaar ervaring in het vastleggen van het afscheid voor nabestaanden en spreekt hierover uit eigen ervaring toen ze een aantal jaren geleden plotseling haar beste vriendinnetje verloor. De beelden die toen die dag van het afscheid gemaakt zijn, hebben geholpen om het verlies een plek te geven, bespreekbaar te maken en te houden.

Iede is al enkele jaren actief in de uitvaartbranche met Iede Hoorn Uitvaartzorg. Samen hebben de twee elkaar helemaal gevonden en verzorgen ze op bijzondere wijze het afscheid. “Zo zijn we onder andere gespecialiseerd in wateruitvaarten, de Nieuwkoopse Plassen lenen zich daar heel goed voor.” Ook zijn Iede en Talitha gespecialiseerd in het ondersteunen bij het afscheid van jongeren, kindjes en babys.

Maar wat houdt afscheidsverzorging precies in? Hoe ziet dit er in de praktijk uit? Talitha: “Je kunt hierbij denken aan: hulp bij het opstellen van een speech, kinderen die met stiften kunnen kleuren op de kist, of een afscheid op een bijzondere plek… We gebruiken onze creativiteit om het afscheid persoonlijk te maken, voor bijvoorbeeld een verfrissend ontwerp van de rouwkaart of bloemen die precies bij díe persoon horen. Maar waar het voornamelijk om gaat is dat we het afscheid op zo’n manier verzorgen dat de nabestaanden liefdevol afscheid kunnen nemen van hun geliefde.

Afscheidsverzorgers Iede & Talitha zijn vanaf nu bereikbaar op het telefoonnummer 06 28859796 voor ondersteuning bij elk overlijden, in Nieuwkoop en omstreken. Kijk voor meer informatie op: www.afscheidsverzorgers.nl

Iede Hoorn

Mijn naam is Iede Hoorn, 35 jaar oud. Ik werk als uitvaartverzorger, veel in Amsterdam, maar daarnaast verzorg ik uitvaarten door heel Nederland. Elke keer ga ik de uitdaging aan om, samen met de nabestaanden, een zo waardig en zo persoonlijk mogelijke uitvaart te verzorgen.

Uitgelichte berichten

Geen uitgelichte berichten gevonden