Over Iede Hoorn

Mijn naam is Iede Hoorn, 33 jaar oud en woonachtig in Amsterdam. Ik was een jaar of vijftien toen mijn docent levensbeschouwing een excursie naar een uitvaartcentrum organiseerde. Dit onder het mom ‘de dood hoort bij het leven’. Waar veel klasgenoten het ietwat ‘eng’ vonden, wilde ik juist het naadje van de kous weten. Ik vond het reuze interessant!

Na mijn studie Sociaal Pedagogisch Werk belandde ik echter in de luchtvaart. Dat deed ik met veel plezier, maar toch knaagde er iets. Steeds vaker miste ik het om daadwerkelijk mensen te helpen, te ontzorgen. Alles veranderde zo’n drie jaar geleden, toen ik naar de sportschool fietste. Mijn oog viel per toeval op een bord langs de weg, waarop stond dat er een nieuw uitvaartcentrum in de buurt werd gebouwd. Mijn gedachten gingen direct naar de schoolexcursie, en hoe fascinerend ik dat toen vond. Opeens vielen de puzzelstukjes op z’n plek. Ik moest de uitvaartbranche in!

Wat te doen bij het overlijden van een dierbare?

1

Waarschuw uw (huis)arts.

2

Neem contact op met mij (bereikbaar 24/7).

3

Breng uw familie en vrienden op de hoogte van het overlijden.

4

Ik kom langs om de wensen te bespreken voor de uitvaart.

5

U ontvangt een kostenopgave op basis van de uitvaartwensen.

6

Ik zal zorg dragen voor een persoonlijke uitvaart en een waardig afscheid. U kunt op mij bouwen.

Voor een persoonlijke uitvaart

Inmiddels werk ik drie jaar als uitvaartverzorger, veel in Amsterdam, maar daarnaast ook werkzaam door de rest van Nederland. Een schot in de roos, want nu kan ik daadwerkelijk mensen ondersteunen. Mijn hoofdvraag bij alles wat ik doe is: hoe kan ik, samen met de nabestaanden, ervoor zorgen dat iemand een persoonlijk, eervol en waardevol afscheid krijgt? Het doet mij deugd als ik daar een steentje aan bij kan dragen, hoe klein dat steentje ook is. Wat me eveneens aanspreekt, is dat ik in dit werk te maken krijg met verschillende mensen en allerlei culturen. Zo staat de eerste keer dat ik een Surinaamse begrafenis mocht leiden me nog helder voor de geest. Prachtig om een bazuinkoor op de begraafplaats te zien spelen, met dansende mensen om de kist. Of de keren dat ik nabestaanden mocht begeleiden die hun geliefde via het water naar de uitvaartlocatie brachten; via de Amsterdamse grachten met een mooie salonboot naar de aanlegsteiger van Zorgvlied of de wateruitvaart van het woonhuis naar De Nieuwe Noorder.

Elke uitvaart is uniek en bijzonder! Vanaf het moment van melding van overlijden tot de dag van de uitvaart ben ik persoonlijk betrokken bij de nabestaanden.

Kernwaarden Iede Hoorn Uitvaartzorg

  • Persoonlijk – Altijd Iede, in ieder contact en op elk moment (24×7)
    Iede Hoorn Uitvaartzorg vindt het belangrijk dat nabestaanden, in periode van rouw, met één persoon te maken hebben waarop ze kunnen bouwen. Iede Hoorn Uitvaartzorg is 24×7 bereikbaar en de nabestaanden hebben bij ieder contact alleen te maken met Iede Hoorn. Het is voor Iede Hoorn Uitvaartzorg een absolute must er voor de nabestaanden te zijn vanaf het eerste, tot het laatste contactmoment.
  • Eigentijds – Er is steeds meer vraag is naar een minder traditionele uitvaart. Iede Hoorn Uitvaartzorg is altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de uitvaartbranche en speelt hierop in.
  • Oprecht – Iede Hoorn Uitvaartzorg heeft oprechte interesse in de overledene en nabestaanden. Iede Hoorn biedt een luisterend oor en neemt de tijd die ervoor nodig is om de uitvaartwensen in kaart te brengen. Iede Hoorn Uitvaartzorg helpt nabestaanden de dag van de uitvaart vorm te geven, zodat zij zich kunnen richten op het verwerkingsproces en de rouw.
  • Origineel – Iede Hoorn Uitvaartzorg denkt out of the box. Iede Hoorn Uitvaartzorg geeft samen met de nabestaanden vorm aan een waardig en eervol afscheid dat past bij de overledene. Ieder afscheid is uniek en Iede Hoorn Uitvaartzorg werkt daarom niet standaard met catalogi van bijvoorbeeld bloemen en rouwkaarten, maar geeft de voorkeur aan de creativiteit van de nabestaanden.

Iede Hoorn Uitvaartzorg wil de beste dienstverlening bieden voor iedereen die op zoek is naar oprechte betrokkenheid bij het vormgeven van een persoonlijke uitvaart.

Bij een overlijden kunt u mij dag en nacht bellen