Afscheidsverzorgers Iede & Talitha

Wij zijn Iede & Talitha. Sinds maart 2020 vormen wij in de regio Zuid-Holland (voornamelijk in Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Noorden, Nieuwveen, Langeraar, Ter Aar, Woerdense Verlaat en Zevenhoven) een duo. Belt u voor het melden van een overlijden; dan komen wij altijd sámen het afscheid van uw dierbare verzorgen. Iede startte met Iede Hoorn Uitvaartzorg in oktober 2018  en kreeg van nabestaanden de vraag of hij nog een fotograaf kende, om de uitvaartplechtigheid vast te leggen. Hij kwam hierdoor in aanraking met fotografe Talitha Cornelisse; een mooie samenwerking en uiteindelijke vriendschap ontstond tussen de twee.

Waarom Iede & Talitha?

Iede is uitvaartverzorger en Talitha is uitvaartfotografe, maar daarnaast ook uitvaartverzorger! De krachten zijn samengebundeld, omdat we beide van mening zijn dat we samen nóg sterker staan.

  • Jonge uitvaartverzorgers
  • Persoonlijk en creatief
  • Gespecialiseerd in de wateruitvaart
  • Veel ervaring met uitvaarten voor baby & kindjes
  • Ruime kennis van afscheidslocaties en mogelijkheden
  • Hulp bij het opstellen van hedendaagse teksten voor rouwkaart en/of advertentie
  • Hulp bij opstellen speech / In Memoriam
  • Alles kán op gevoelige plaat worden vastgelegd door Talitha

Afscheidsfotografie 

Een fotograaf bij het afscheid nemen van een dierbare is vaak niet het eerste waar aan gedacht wordt. Toch krijgt Talitha – wanneer zij verteld over haar baan – nog vaak te horen: “Als ik dát had geweten…” Het afscheid nemen van je dierbaren kunnen we helaas nooit op dezelfde manier over doen. Afscheidsfotografie gaat verder dan alleen een ́mooi plaatje ́. De basis voor het beeldverhaal is connectie. Verbinding tussen geliefden. Daarom legt Talitha ook belangrijke momenten vast voor het naderende afscheid. Wanneer het einde van een leven nadert, wil je alle momenten die er nog zijn vasthouden. Herinneringsfotografie is een mooie manier om die liefde voor elkaar vast te leggen. Een aandenken voor later, herinneringen die tastbaar gemaakt worden. Momenten die voor nu zo gewoon lijken, maar waarvan je later pas realiseert hoe waardevol ze waren.

Het verhaal van Talitha

“Een aantal jaar geleden overleed plotseling mijn beste vriendinnetje. Op een veel te jonge leeftijd moest ik ́opeens ́ gaan rouwen. De dood was heel dichtbij gekomen en hoewel de wereld voor mij volledig veranderde, ging het leven ook gewoon nog steeds door. Ik werd ouder, ontmoette de liefde van mijn leven, studeerde af als psycholoog, mocht twee kindjes op de wereld zetten. Maar hoe ́gewoon ́ alles ook door ging, ik realiseerde mij elke dag dat dit niet zo gewoon is. Of eigenlijk, zo vanzelfsprekend. En toch, ondanks (of dankzij?) dit enorm grote verlies, durfde ik stappen te blijven zetten.

En op een dag durfde ik zelfs mijn hart echt te gaan volgen. En de dood van mijn vriendinnetje heb ik in elke stap meegenomen. De dood, het verlies, het rouwen, het missen. Maar ook de blijheid dat ik haar heb mogen leren kennen en de liefde die ik heb gekregen van anderen door het dichterbij elkaar komen door zo’n groot verlies. Want haar dood is altijd bespreekbaar gebleven, de herinneringen blijven gedeeld worden. Het afscheid was intens, maar ook heel mooi. En nee, helaas weet ik mij dat niet meer zo precies te herinneren. Ik was vol emoties, beleefde alles in een roes. Maar de beelden die toen zijn gemaakt, die hebben mij geholpen om het afscheid een plek te geven, het verlies bespreekbaar te houden en hebben mijn herinnering tastbaar gemaakt.

Als afgestudeerd psycholoog met een passie voor fotografie, was mijn pad naar de afscheidsfotografie gemaakt toen ik mijn hart durfde te volgen. Al ruim 5 jaar lang mag ik het afscheid voor nabestaanden vastleggen. Ik vind het belangrijk om op een liefdevolle en respectvolle manier te werken waarbij ik altijd gepaste afstand zal houden. Echter, mijn kracht is ook dat ik wel durf te voelen en daardoor juist de liefde en verbintenissen zal vastleggen. Zodat ook voor jullie de herinneringen tastbaar zullen zijn… “

Het verhaal van Iede

“Mijn naam is Iede Hoorn, 33 jaar oud en woonachtig in Amsterdam. Ik was een jaar of vijftien toen mijn docent levensbeschouwing een excursie naar een uitvaartcentrum organiseerde. Dit onder het mom ‘de dood hoort bij het leven’. Waar veel klasgenoten het ietwat ‘eng’ vonden, wilde ik juist het naadje van de kous weten. Ik vond het reuze interessant!

Na mijn studie Sociaal Pedagogisch Werk belandde ik echter in de luchtvaart. Dat deed ik met veel plezier, maar toch knaagde er iets. Steeds vaker miste ik het om daadwerkelijk mensen te helpen, te ontzorgen. Alles veranderde zo’n drie jaar geleden, toen ik naar de sportschool fietste. Mijn oog viel per toeval op een bord langs de weg, waarop stond dat er een nieuw uitvaartcentrum in de buurt werd gebouwd. Mijn gedachten gingen direct naar de schoolexcursie, en hoe fascinerend ik dat toen vond. Opeens vielen de puzzelstukjes op z’n plek. Ik moest de uitvaartbranche in!” 

bloemen-rouwwagen-uitvaart

rouwbloem bloemen voor op kist overledene

Kosten van een uitvaart?

Bij een uitvaart komen vaak verschillende kosten kijken. Het totaalbedrag wordt voornamelijk bepaald door keuzes als begraven of cremeren, de locatie, duur van het afscheid, type rouwkaart, rouwwagen en volgwagens, model kist, aantal genodigden en eventuele consumpties. Bent u benieuwd naar de verschillende uitvaartkosten, begrafeniskosten of crematiekosten? We hebben deze kosten gespecificeerd en een gemiddelde prijs opgesteld per soort uitvaart.

Wij werken kleinschalig en kostenbewust, we houden rekening met uw budget.

Bij een overlijden kunt u ons dag en nacht bellen