graf-denieuweooster-dno-amsterdam-begrafenis

Wat kost een begrafenis?

Als u te maken krijgt met een uitvaart, dan bent u in eerste instantie vaak niet bezig met de kosten die hierbij komen kijken. Het is daarom goed om alle mogelijke kosten op een rijtje te zetten. Op deze manier kunt u bepalen hoe u uw begrafenis wilt indelen en komen uw nabestaanden niet voor onverwachte kosten te staan.

begrafenis-kist-schouders

In de meeste gevallen is een begrafenis duurder dan een crematie. Bij een begrafenis heeft u bijvoorbeeld te maken met de aanschaf van een graf en een grafsteen/grafmonument. Toch hangen de uiteindelijke kosten van een crematie of begrafenis grotendeels van de uitvaartwensen van u of uw nabestaande af. 

De Nieuwe Noorder Amsterdam Noord

Wat kost een gemiddelde begrafenis?

De kosten voor een gemiddelde begrafenis lopen al gauw op tot een bedrag tussen de €6.500 en €9.000. Afhankelijk van uw uitvaartwensen kan dit bedrag hoger of lager uitvallen. De voornaamste begrafeniskosten bestaan uit grafkosten. Grafkosten verschillen per gemeente of begraafplaats. Kosten verschillen daarbij ook nog voor het soort begraafplaats waar u voor kiest. U kunt namelijk kiezen voor een gemeentelijke, kerkelijke of particuliere begraafplaats. Daarnaast zijn er ook monumentale of historische begraafplaatsen waar u of uw nabestaanden voor kunnen kiezen. 

Met welke kosten moet u rekening houden

Er zijn verschillende kosten voor een begrafenis waar u rekening mee moet houden. Allereerst krijgt u te maken met de kosten voor een grafkist. De prijs voor de goedkoopste kist ligt ongeveer op €250,00. Tijdens het gesprek heb ik een boek bij me met verschillende modellen rouwkisten. Kiest u voor een exclusief model, massief hout met satijn of katoen bekleed of kiest u  voor een duurzame kist? Ook kunt u kiezen voor een andere manier van opbaren zoals een mand of opbaarplank.

kist-greep-touw-amsterdam

Op de dag van de uitvaart zijn er verschillende manieren om de overledene te vervoeren. In de meeste gevallen wordt de rouwauto ingezet. Maar daarnaast zijn er verschillende alternatieven; dit geeft ruimte om vervoer te kiezen dat bij de overledene past. Een mooi voorbeeld is de wateruitvaart, waarbij de overledene over water naar de uitvaartlocatie wordt gevaren, omringd door zijn/haar geliefden. Andere mogelijkheden; de koets, uitvaartbus en de rouwfiets. De kosten voor rouwvervoer beginnen vanaf €185,00.

iede-hoorn-voorlopen-rouw-afscheid

Begraafplaats en type graf

U of uw nabestaanden hebben zelf de keuze waar iemand begraven wordt. U kunt kiezen voor een begraafplaats in de woonplaats van de overledene, een familiegraf en zelfs een begrafenis in het buitenland behoort tot de opties. De kosten voor de begraafplaats zijn sterk afhankelijk van de gemeente en het type graf. Gemiddeld kost een algemeen graf €1.035,00 en een particulier graf kost €3.245,00.

begrafenis weesp carspelhof iede hoorn

Ook kunt u kiezen voor een natuurbegraafplaats, deze kosten liggen over het algemeen iets hoger met de gemiddelde kosten van €4.000. ls een dierbare begraven dan is het gebruikelijk na een aantal maanden een grafsteen te plaatsen, dit ter herinnering aan de overledene. Op de meeste begraafplaatsen is het zelfs verplicht een grafsteen of gedenkmonument te plaatsen, naast steen kan het monument ook worden gemaakt van glas, kunststof of hout. De kosten van een grafsteen starten vanaf €1.250,00 en kan oplopen tot meer dan €4.000,00 (dit hangt af van het soort steen, de bewerking van de steen en eventuele grafaccessoires).

afscheid van mama en oma begrafenis graf kist

De persoonlijke uitvaartzorg van Iede Hoorn 

Een begrafenis geeft uw nabestaanden iets tastbaars om te bezoeken en om u te herinneren. Bij mij als begrafenisondernemer staat persoonlijke uitvaartzorg centraal. Vanaf het moment van melding van overlijden tot de dag van de uitvaart ben ik betrokken bij de nabestaanden; een vast gezicht en aanspreekpunt. Ook is het bij mij mogelijk om uw uitvaart vooraf te regelen. Mijn hoofdvraag bij alles wat ik doe: hoe kan ik, samen met de nabestaanden, ervoor zorgen dat iemand een eervol en waardevol afscheid krijgt?

iede-hoorn-uitvaartzorg

Ik regel veel uitvaarten in de omgeving van Amsterdam, maar ben daarnaast ook actief in de rest van Nederland (met grote regelmaat begeleid ik uitvaarten in Hoorn, Diemen en Utrecht. Ook sta ik u graag bij als u op zoek bent naar de goedkoopst mogelijke begrafenis, ik zal ten allen tijde rekening houden met het budget voor uw begrafenis. 

Bent u benieuwd wat ik voor uw begrafenis kan betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op en dan bespreek ik graag persoonlijk de mogelijkheden met u.