kaarsen-bloemen-afscheid-begrafenis

Uitvaart vooraf regelen

Door uw uitvaart vooraf te regelen, bespreken en vastleggen, kunt u uw nabestaanden rust geven. U weet immers als geen ander hoe uw uitvaart er uit moet komen te zien. Uw uitvaart zal compleet naar uw uitvaartwensen plaatsvinden en door het vooraf regelen van uw begrafenis of crematie biedt houvast voor uw nabestaanden. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het bij leven regelen van uw uitvaart ? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op.

winter-uitvaart-kist-op-dak

h

Voorbespreking uitvaart

Wilt u vooraf uw uitvaart regelen en uw uitvaartwensen bij mij vastleggen? Dan plan ik graag een voorgesprek met u in. Tijdens een vrijblijvend gesprek, op een locatie waar u zich op uw gemak voelt, neem ik alle tijd om uw wensen te horen. Naar aanleiding van uw wensen bespreek ik graag alle mogelijkheden met u. Wat past bij u en hoe denken uw naasten hierover? Ook is het mogelijk om tijdens de voorbespreking uw (uitvaart)polissen door te nemen en uit te zoeken. Na het gesprek zal ik alle uitvaartwensen in kaart brengen. Ik maak voor u een overzicht en zal hier ook alvast de verwachte uitvaartkosten aan toevoegen. Op deze manier weet u precies hoe u ervoor staat als het gaat om uw uitvaart.

h

Wilsbeschikking of levenstestament

Als u heeft besloten om vooraf uw uitvaart te regelen, dan kunt u dit laten vastleggen in twee soorten documentaties. Met een wilsbeschikking kunt u uw laatste wensen omtrent uw uitvaart kenbaar maken aan uw nabestaanden. In de wilsbeschikking kunt u bij leven onder andere uw soort uitvaart, de invulling van uw afscheidsdienst, condoleance en wijze van opbaren vastleggen. Een wilsbeschikking moet gedateerd en ondertekend zijn onder toezicht van een getuige. De getuige ondertekent het document ook en zal toezien op het juist uitvoeren van uw uitvaart. Uw wensen na uw dood kunt u ook vast laten leggen in een levenstestament. Een levenstestament is een notariële akte waarin zaken zoals een erfenis, voogdij of de benoemd van een executeur worden vastgelegd. Ook legt u in dit document persoonlijke wensen vast voor het moment dat u niet meer in staat bent om zelf te handelen. In het levenstestament kunt u één of meerdere personen volmachten en zij zullen dan zaken zoals uitvaartwensen voor u regelen.

h

Wat kan ik vooraf zelf voor mijn uitvaart regelen?

Er zijn een aantal zaken waar u al over na zou kunnen denken. Wenst u, zodra u bent overleden, opgebaard te worden in een verzorgingshuis; of liever thuis? Heeft u een voorkeur voor begraven, of liever een crematie? U kunt dan ook alvast nadenken op welke begraafplaats u begraven wilt worden of in welk crematorium u gecremeerd wilt worden. Ook de wijze van rouwvervoer kunt u regelen, een wateruitvaart behoort hierbij ook tot de opties. Verder kunt u alvast bepalen of uw nabestaanden rouwkaarten moeten versturen en een rouwadvertentie moeten plaatsen. Ook hieraan kunt u zelf invulling geven aan bijvoorbeeld een tekst of afbeelding van uw rouwkaart en/of rouwadvertentie. Tijdens de voorbespreking zal ik een boek meebrengen met verschillende type rouwkaarten en papiersoorten. Daarnaast zal ik verschillende modellen rouw kisten en opbaarplanken laten zien.

h

Uw wensen vastleggen zonder een bezoek van de uitvaartverzorger?

Als u het lastig vindt om uw uitvaart te bespreken, dan is het ook mogelijk om op een andere manier uw laatste wensen vast te laten leggen.Ik heb een wensenboekje opgemaakt waarin u de mogelijkheid krijgt uw uitvaartwensen rondom uw uitvaart eenvoudig in grote lijnen te noteren. Bewaar dit boekje bij uw belangrijke papieren, zodat uw nabestaanden het gemakkelijk en snel kunnen vinden.

Als u kiest om uw uitvaart door mij, (Iede) te laten vastleggen, dan ben ik vanaf het moment van melding van overlijden tot de dag van de uitvaart betrokken bij uw nabestaanden. Gedurende en na uw uitvaart ben ik een vast gezicht en aanspreekpunt. Ik hecht veel waarde aan een persoonlijke uitvaart. Mijn hoofdvraag is daarom bij alles wat ik doe: hoe kan ik, samen met de nabestaanden, ervoor zorgen dat iemand een eervol en waardevol afscheid krijgt?