erehaag-liefde-vrienden-man

Wat kost een uitvaart?

Als een dierbare overlijd moet u opeens rekening houden met het regelen van een uitvaart en alle randzaken daaromheen. Vaak komen er bij een uitvaart meer kosten kijken dan u denkt of er zijn kosten waar u in eerste instantie nog geen rekening mee had gehouden.

muziek-tijdens-afscheid

Voor u en uw nabestaanden is het goed om vooraf een goed beeld te hebben van alle mogelijke kosten. Op deze manier komen uw nabestaanden achteraf niet voor onverwachte kosten te staan. Steeds meer mensen regelen een uitvaart bij het leven. In een persoonlijk gesprek zal ik naar al uw uitvaartwensen luisteren en u hierbij een kostenindicatie geven. De kosten voor een uitvaart hangen namelijk grotendeels af van uw wensen, maar ook bijvoorbeeld of u kiest voor een begrafenis of crematie

afscheid-liefde-man-vrouw-kind

De gemiddelde kosten van een uitvaart

Bij een uitvaart komen vaak een aantal standaard kosten kijken. Het uiteindelijk totaalbedrag wordt bepaald door verschillende uitvaartwensen en/of keuzes. Kiest u bijvoorbeeld voor begraven? Dan bent u in de meeste gevallen duurder uit dan als u kiest voor cremeren. Kosten die bijvoorbeeld komen kijken bij een uitvaart zijn het model kist of opbaarplank, maar ook de locatie van opbaren en de locatie van afscheidsplechtigheid.

uitvaartleider uitvaartverzorger iede hoorn uitvaartzorg

Bent u van plan om een condoleance te houden? Dan komen er bijvoorbeeld nog kosten voor consumpties en locatiehuur bij. Verder moet u rekening houden met kosten voor rouwkaarten, rouwadvertenties, rouwvervoer (bijvoorbeeld over water bij een wateruitvaart) en bijvoorbeeld een grafsteen of urn.

liefde-kist-rouwwagen-hoed-bloemen

Een budget uitvaart

Door mijn ervaring als begrafenisondernemer heb ik gevallen meegemaakt waar mensen op zoek zijn naar een goedkope uitvaart. Doordat ik geen grote overheadkosten heb en geen personeel, kan ik méér dienstverlening leveren voor minder geld.

uitvaart op boot

Ik ben kostenbewust, houd rekening met uw budget en kijk juist mee naar mogelijkheden om de kosten voor de uitvaart laag te houden. Op deze manier kan ik een relatief goedkope uitvaart voor u regelen zonder uw belangrijkste uitvaartwensen uit het oog te verliezen.

rouwwagen-bloemen-uithoorn-begrafenis

Bij een uitvaart met een lager budget zal ik altijd stimuleren zoveel mogelijk zelf te doen of te regelen. U kunt bijvoorbeeld zelf helpen bij de verzorging van de overledene, uw eigen rouwkist maken, uw eigen rouwvervoer te regelen en het afscheid van uw dierbare niet in de aula van een crematorium of begraafplaats te laten plaatsvinden, maar bijvoorbeeld thuis of in de favoriete kroeg van uw dierbare. 

afscheid-broertjes-gesser-liefde-rouwwagen

De persoonlijke uitvaartbegeleiding van Iede Hoorn

Een uitvaart is een laatste ode aan het leven van een dierbare en daarmee geeft het een belangrijke plek in het rouwproces. Bij Iede Hoorn uitvaartzorg staat een persoonlijke aanpak centraal. Vanaf het moment van melding van overlijden tot de dag van de uitvaart ben ik betrokken bij de nabestaanden; een vast gezicht en aanspreekpunt. Mijn hoofdvraag bij alles wat ik doe: hoe kan ik, samen met de nabestaanden, ervoor zorgen dat iemand een eervol en waardig afscheid krijgt?

begrafenis graf carspelhof weesp uitvaart strooien bloemen zoon mama

Ik ben voornamelijk actief als uitvaartondernemer in de omgeving Amsterdam, maar ben daarnaast ook actief in de rest van Nederland (met grote regelmaat begeleid ik uitvaarten in Hoorn, Diemen en Utrecht. Ook als uw budget minder toereikend is, help ik graag bij een uitvaart passend bij uw budget. 

dragers-kist-amsterdam-zuiderkerk

Via het onderstaande contactformulier kunt u snel en eenvoudig een prijsopgave aanvragen. Door de vragen te beantwoorden kunt u een beeld schetsen van de gewenste uitvaart. Op basis hiervan ontvangt u van mij binnen 24 uur een prijsopgave per e-mail. Heeft u andere vragen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op. 

intiem-afscheid-mama

Prijsopgave aanvragen

Bij een overlijden kunt u dag en nacht bellen