Het mag flamboyant, groots, gedurfd. In alle kleuren van de regenboog. Er mag een statement worden neergezet, met powerful speeches, designer-bloemstukken en met grootse vlaggen gedragen door de erehaag.

afscheid-uitvaart-kist-bloemen-zuiderkerk

Maar het kan ook subtiel, met een klein detail zoals een mooi roze lintje aan de rouwauto. Of er wordt gevaren door de grachten waarbij er een stop wordt gemaakt bij het, voor sommige zeer betekenisvolle, homomonument in Amsterdam.

Alles kan en mag. Zolang het maar past bij de levenswijze en levensstijl van de overledene. Dat het afscheid eer doet aan wie degene was. Met oog voor, als ik voor mezelf spreek, het toch wel vaak lastigere en dappere levenspad die hij of zij bewandeld heeft. Hoe iemand zijn leven heeft geleefd, alles wat hij of zij heeft meegemaakt, dat mag op een prachtige manier terugkomen in het afscheid.

Vrijheid

Ik weet hoe belangrijk het is om jezelf te kunnen zijn, om jezelf te mogen zijn, om de vrijheid te kunnen voelen in alle keuzes die je maakt. Tijdens het bespreken van de uitvaartwensen met de nabestaanden is het prettig als dezelfde vrijheid wordt ervaren. Vanuit begrip en respect voor de lhbtiq+community.

iede-dragers-uitvaart

Een unieke uitvaart bij Iede Hoorn

Als begrafenisondernemer, regel ik veel begrafenissen en crematies in Amsterdam, maar ik ben ook actief in de rest van Nederland. Door de jaren heen heb ik al enorm veel unieke uitvaarten meegemaakt en mogen begeleiden.

afscheid-mama-moeder-westerliefde

Mijn kracht ligt in de persoonlijkheid die ik u kan bieden. Ik hecht veel waarde aan een persoonlijke uitvaart. Vanaf het moment van melding van overlijden tot de dag van de uitvaart ben ik betrokken bij de nabestaanden; een vast gezicht en aanspreekpunt. Mijn hoofdvraag bij alles wat ik doe: hoe kan ik, samen met de nabestaanden, ervoor zorgen dat iemand een eervol en waardevol afscheid krijgt? Heeft u vragen over een roze uitvaart of wilt u weten wat ik voor u kan betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op en ik vertel u graag meer.

roze-uitvaart-homo-monument