Roze uitvaart

De smeltkroes van verschillende nationaliteiten, religies en culturen in Nederland zorgt ervoor dat ik vaak een multiculturele uitvaart verzorg. Daarbij door de enorme diversiteit van inwoners in Amsterdam, maar ook heel Nederland, komt een roze uitvaart steeds vaker voor. In Nederland is er een hoge tolerantie voor de LHBT gemeenschap en deze tolerantie wordt dan ook steeds vaker in een begrafenis of crematie meegenomen. Een uitvaart moet passen bij de levenswijze en levensstijl van de overledene. Als u voor mij kiest als uw uitvaartverzorger, dan houd ik altijd rekening met uw persoonlijke uitvaartwensen. Het is mogelijk om vooraf uw uitvaart bij mij te regelen, maar u kunt bijvoorbeeld ook mijn wensenboekje invullen. Op deze manier weten uw nabestaanden welke invulling u wilt geven aan uw uitvaart. Benieuwd wat ik voor uw roze uitvaart kan betekenen? Neem dan contact met mij op en ik vertel u er graag persoonlijk meer over. 

Wat houdt een roze uitvaart in?

Een roze uitvaart hoeft niet zoals de naam misschien suggereert compleet roze te zijn. Het is natuurlijk mogelijk om in een roze kist begraven te worden of in een roze rouwauto te worden vervoerd. Maar een roze uitvaart is meer een manier om de overledene in zijn levensstijl te eren. Een roze uitvaart verloopt voor 90% hetzelfde als een reguliere uitvaart. Het verschil ligt in de begeleiding van de uitvaart, een roze uitvaart wordt vaak begeleid door uitvaartverzorgers die de LHBT levensstijl omarmen.Voor de meeste overledenen die tot de LHBT behoren of daar nauwe affiniteit mee hebben, zijn naast familie ook vrienden enorm belangrijk. Vrienden worden vaak als familie gezien en hebben daarom vaak een leidende rol in het regelen van de uitvaart en specifieke uitvaartwensen. In mijn uitvaartwensenboekje kunt u specifiek aangeven wie de leidende rol binnen uw uitvaart moet hebben.

Een unieke uitvaart bij Iede Hoorn

Als begrafenisondernemer, regel ik veel uitvaarten in Amsterdam, maar ik ben ook actief in de rest van Nederland. Door de jaren heen heb ik al enorm veel unieke uitvaarten meegemaakt en mogen begeleiden. Mijn kracht ligt in de persoonlijkheid die ik u kan bieden. Ik hecht veel waarde aan een persoonlijke uitvaart. Vanaf het moment van melding van overlijden tot de dag van de uitvaart ben ik betrokken bij de nabestaanden; een vast gezicht en aanspreekpunt. Mijn hoofdvraag bij alles wat ik doe: hoe kan ik, samen met de nabestaanden, ervoor zorgen dat iemand een eervol en waardevol afscheid krijgt? Heeft u vragen over een roze uitvaart of wilt u weten wat ik voor u kan betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op en ik vertel u graag meer!