Wateruitvaart Iede Hoorn Uitvaartzorg

uitvaart met sloep amsterdam

Wateruitvaarten

Het water, de lucht, het riet langs de kade… natuurlijke elementen waarin de dood zich thuis voelt. Hoe verdrietig een afscheid ook is, een wateruitvaart is een bijzondere laatste vaart die voor altijd een mooie herinnering zal zijn. 

water-uitvaart-salonboot-sloep

“Hij had iets met het water…”

Langs zijn favoriete plekje aan het water, een saluut aan het huis van de overledene, of misschien zelfs langs het bankje waar hij haar ten huwelijk vroeg. Met de salonboot kan langs plekken gevaren worden die belangrijk waren in het leven van de overledene. Dit maakt de uitvaart persoonlijk, en als vanzelf worden mooie herinneringen opgehaald en verhalen gedeeld door de nabestaanden tijdens de vaartocht.

uitvaart-boot-sloep-salonboot

Iede, dé wateruitvaart expert

Samen met de nabestaanden bespreek ik alle wensen en ik weet precies hoe een wateruitvaart verloopt. Ik ben op de hoogte van alle op- en afstapplaatsen, de vaarroutes, bespreek de te bezoeken plekken en ken alle bruggen. Zowel in Amsterdam, als Haarlem en Loosdrecht en omstreken.

uitvaart-amstel-wateruitvaart-water-uitvaart-per-boot

Ook ben ik de expert op de logistiek van zo’n dag, door veel ervaring weet ik op een volledig ontzorgde manier een wateruitvaart te realiseren. Zo ook hoe en waar de kist op de boot en van de boot gaat.

wateruitvaart-boot-kind-zwemvest-kist

Op de salonboot staat de kist meestal in het midden, omringd door dierbaren en de kist lijkt vaak op te gaan in het geheel. De afstand verdwijnt. Een wateruitvaart is dan ook vaak verbindend, intiem en geeft een bijzondere ervaring aan een afscheid.

Afscheidsdienst op de boot

Wat ook een mooie, intieme manier is voor een uitvaart is om de afscheidsdienst óók op de salonboot te houden. Speeches worden gegeven, toasts uitgebracht. Er is ruimte voor muziek, zowel live als over de geluidsinstallatie. De akoestiek van de boot leent zich daar perfect voor. 

afscheid salonboot

Routes waar u aan kunt denken zijn: Vanaf de aanlegsteiger van de Hermitage via de Amsterdamse grachten naar begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam. Via het Noordhollandsch Kanaal naar de aanlegsteiger van begraafplaats De Nieuwe Noorder in Amsterdam. Of met een vertrek met overledene vanaf eigen woonboot; varend met boot door de Keizersgracht, Herengracht en over Amstel naar een aanlegsteiger bij de Fred. Roeskestraat in Amsterdam.

uitvaart-amstel-bloem-kartonnen-kist

Rederij Belle beschikt over de comfortabel ingerichte salonboten Emma (20 personen), Belle van Zuylen (30 personen), Adeline (50 personen), Dame van Amstel (80 personen) en wordt ingeschakeld voor een wateruitvaart in Amsterdam, Muiden, Diemen, Weesp, de Westeinderplassen en de Vecht.  Rederij Loosdrecht voor Loosdrecht, Maarssen, Breukelen, Nieuwersluis, Loenen aan de Vecht, Nigtevecht, Vreeland en Weesp. Rederij Haerlem voor wateruitvaarten in Haarlem en Spaarndam. Voor Nieuwkoop (de Nieuwkoopse Plassen), Langeraar, Ter Aar, Zevenhoven en Alphen aan den Rijn werk ik met verschillende rederijen die een uitvaart per (salon)boot of sloep mogelijk maken.

Open sloep

Met mooi weer is de mogelijkheid er ook om te varen met een open sloep. Met intiem gezelschap wordt er getoast op het leven én er wordt gevaren. Dit kan als volgboot, maar ook met de kist aan boord. Op een open sloep is ruimte voor ongeveer 20 personen.

uitvaart-sloep-amstel-amsterdam

Verstrooien van as

Na de crematie moet de as van de overledene minimaal één maand in het crematorium blijven. Dit moet volgens de Wet op de Lijkbezorging en in deze weken is het voor niemand toegankelijk. Tijdens deze maand krijgt de nabestaande een brief thuisgestuurd van het crematorium met de vraag wat de wens is met de as.

uitstrooien as amstel amsterdam urn familie

Mogelijkheden met as zijn het in n huis bewaren in een urn, as verwerken in een sieraad of as laten bijzetten in een urnenmuur of begraven in een (urnen)graf. Maar wat ook een mogelijkheid is; is de as verstrooien op (open) zee of rivier. Dit kan ik ook voor u verzorgen! Samen met u varen we naar een plek waar ú wilt dat de as wordt uitgestrooid. 

Voor meer informatie over of de mogelijkheden rondom een wateruitvaart ben ik bereikbaar op telefoonnummer 06-288597, mijn contactpagina of via e-mail.

magere-brug-bloemen-kist-sloep-wateruitvaart

Bij een overlijden kunt u mij dag en nacht bellen