Groene uitvaart

Duurzaamheid en een bewuste levensstijl wordt een steeds groter onderwerp binnen de Nederlandse samenleving. Mensen worden zich bewuster van hun ecologische footprint en willen deze footprint ook na hun overlijden zo klein mogelijk houden. Deze milieubewuste levensstijl wordt daarom ook steeds vaker doorgevoerd in de keuze voor een uitvaart.

afscheid op water op salonboot op boot

Er zijn genoeg mogelijkheden om een groene uitvaart te houden en zo uw begrafenis of crematie zo milieuvriendelijk te laten verlopen. Er bestaan zelfs heuse natuurbegraafplaatsen waar u als één met de natuur begraven wordt. Bent u op zoek naar een duurzame manier om uw uitvaart te regelen? Of bent u benieuwd wat ik voor uw groene uitvaart kan betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op en ik vertel u graag in een persoonlijk gesprek meer over de mogelijkheden.

Groene uitvaart

Wat houdt een groene uitvaart in?

Bij een reguliere uitvaart wordt de meeste CO2 uitstoot veroorzaakt door de productie van de rouwkist, de grafsteen, het rouwvervoer en de energie die wordt gebruikt voor het cremeren. Er zijn verschillende manieren om uw uitvaart een stukje duurzamer en groener te laten verlopen. U kunt hierbij denken aan elektrisch rouwvervoer of een biologisch afbreekbare kist, maar ook bijvoorbeeld bij de condoleance kunt u kiezen voor biologische catering. Om de CO2 uitstoot die wordt veroorzaakt bij het produceren van een grafsteen te besparen, kunt u kiezen om een herinneringsboom op het graf te planten. Hiermee zorgt u niet alleen voor schonere lucht, maar ook de symboliek van nieuw leven na de dood kunt u hiermee prachtig uitbeelden. Als u kiest voor een crematie, dan is het mogelijk om een milieuvriendelijke urn te nemen die 100% biologisch afbreekbaar is. 

muzikant-graf-begrafenis-uitvaart-nieuweooster-amsterdam

Een milieuvriendelijk en passend afscheid

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw uitvaart een stukje groener en duurzamer te maken. Als u specifieke uitvaartwensen heeft ten aanzien van een groene uitvaart, dan bespreek ik graag met u de mogelijkheden. Naar aanleiding van een persoonlijk gesprek met u of uw nabestaanden zal ik er voor zorgen dat u of uw dierbare niet alleen een milieuvriendelijk, maar ook passend afscheid krijgt. Vanaf het moment van overlijden tot en met na de uitvaart ben ik betrokken en zal ik een vast gezicht en aanspreekpunt zijn. Bij al mijn uitvaarten stel ik ik mijzelf altijd de vraag: hoe kan ik, samen met de nabestaanden, ervoor zorgen dat iemand een eervol en waardevol afscheid krijgt? Bent u benieuwd wat ik voor uw uitvaart kan betekenen? Neem dan contact met mij op en dan help ik u graag persoonlijk verder!

uitvaartleider uitvaartverzorger iede hoorn uitvaartzorg