uitvaart-boot-amsterdam-grachten-graf-rouw-iede-wateruitvaart-water-amstel-rouwen-iedehoorn-grafkist-funeral-opbaring-opgebaard-overledene-dood-crematie-begrafenis-rouwwagen-rouwauto-dragers-rouwkaarten-uitvaartverzekering-wensen-kosten-begeleiding-amsterdamsegrachten-amsterdammer-diemen-zuidoost-multi-multiculti-multicultureel-suriname-surinamers-hindoestanen-dierbare-persoonlijk-rozen-oud-zorgvlied-westgaarde-driehuis-oost-oosterpark-denieuweooster-denieuwenoorder-videograaf-kostenbewust-kleinschalig-herinneringen

Uitvaartmogelijkheden in Amsterdam

Als uitvaartondernemer ben ik vooral actief in de regio Amsterdam. In onze hoofdstad zijn er veel locaties om een uitvaart plaats te laten vinden. Ik vertel u daarom ook graag iets meer over de talloze crematoria en begraafplaatsen in Amsterdam.

uitvaart-dragers-afscheid-man

Steeds vaker worden er vooraf uitvaartwensen vastgesteld om zo uw dierbare een passend afscheid te geven. Bent u benieuwd wat ik voor uw uitvaart, begrafenis of crematie kan betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op. Ik vertel u dan graag persoonlijk iets meer. 

uitvaart-amstel-bloem-kartonnen-kist

Begraafplaats en crematorion ‘Zorgvlied’

Begraafplaats Zorgvlied is sinds 1870 een begrip in Amsterdam en omgeving en gelegen op een toplocatie aan de Amstel. Vele bekende Nederlanders liggen hier begraven, waaronder Harry Mulisch, Annie M.G. Schmidt en Herman Brood.

zorgvlied-rouw-wagen-uitvaart

Op het terrein van begraafplaats Zorgvlied bevindt zich een prachtig chalet waar de mogelijkheid is de overledene op te baren, maar ook om met een klein gezelschap de plechtigheid te houden (tot maximaal 20 personen). Zorgvlied beschikt over een aula met veel licht en een prachtig uitzicht, geschikt voor zowel grote als kleine plechtigheden. De begraafplaats beschikt verder over een prachtig restaurant waar een condoleance gehouden kan worden. Het is ook mogelijk om met een wateruitvaart naar de begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam te komen. Bij de entree van Zorgvlied bevindt zich een kade, waar aangemeerd kan worden, om vervolgens vanaf de boot de overledene naar de aula, of direct naar het graf te begeleiden. Naast een begrafenis behoort een crematie ook tot de mogelijkheden van Zorgvlied in Amsterdam.

crematorion-zorgvlied-amstelveen-amsterdam

Begraafplaats ‘Buitenveldert’

In Amsterdam-Zuid bevindt zich de prachtige Rooms-Katholieke begraafplaats Buitenveldert. De begraafplaats bevindt zich vlakbij de drukte van onder andere de Zuidas, maar toch heerst er op begraafplaats Buitenveldert een serene rust. De grote verscheidenheid aan bomen en struiken zorgt voor een natuurlijke beschutting. Dit zorgt ervoor dat de begraafplaats in Buitenveldert een vredige plek in de drukke stad biedt.

rust-zacht

Op het terrein van begraafplaats Buitenveldert staat een kapel, die de mogelijkheid biedt voor grote en kleine intieme afscheidsplechtigheden, voorafgaand aan de begrafenis. Op de Rooms-Katholieke begraafplaats Buitenveldert bevindt zich een brasserie voor een condoleance. Ook is het mogelijk om de overledene op te baren in een vaste, 24-uurs rouwkamer.

bloem-dragen-graf-amsterdam

Begraafplaats en crematorium ‘De Nieuwe Ooster’

In Amsterdam-Oost vindt u de prachtige gemeentelijke begraafplaats De Nieuwe Ooster. Nabij de drukte van de stad vindt u ook hier de rust die hoort bij een begraafplaats. Een kleine twintig jaar jonger dan Zorgvlied, maar toch ook een begrip voor de Amsterdammers. Bijzonder aan De Nieuwe Ooster begraafplaats is het laten ‘hemelen’ van een overledene. Na afloop van een crematieplechtigheid kunt u bij de meeste crematoria kiezen de overledene in kist te laten dalen, of weg te (laten) rijden. Bij de grote aula van de Nieuwe Ooster gaat de overledene in kist omhoog!

de-nieuwe-ooster-aula-kaarsen-bloemen

In de kleine aula, geschikt tot ongeveer 30 personen, is een plek die door nabestaanden kan worden gereserveerd voor 75 minuten; dit is dan voor het gebruik van de aula en de koffiekamer na afloop. Uiteraard bestaat er de mogelijkheid dit te verlengen. In de aula kunnen foto’s en een film worden geprojecteerd, maar er is niet de mogelijkheid de kist met overledene te laten ‘hemelen’. Ook is een Islamitische uitvaart mogelijk op De Nieuwe Ooster begraafplaats. De begraafplaats heeft namelijk speciale Islamitische velden.

bloemen-dragers-kleur-zwart

Begraafplaats ‘Vredenhof’

Begraafplaats Vredenhof wordt gezien als een echte stadsbegraafplaats. Vredenhof ligt aan de drukke Haarlemmerweg, vlakbij het Westerpark in Amsterdam.De tuinarchitect Springer (die ook het ontwerp maakte voor begraafplaats de Nieuwe Ooster) ontwierp eind 1800 ook deze locatie. Begraafplaats Vredenhof is een karakteristieke laatste rustplaats, ingericht met vele soorten beplanting, bomen en bankjes. De aula van Vredenhof is ziet eruit als een schilderachtige villa en is ontworpen door architect Abraham Salm. Deze plek, vooral populair onder de Jordanezen, biedt u de ruimte voor een afscheid in de aula op dinsdag en vrijdagochtend.

graf-denieuweooster-dno-amsterdam-begrafenis

Begraafplaats ‘St Barbara’

De Rooms-Katholieke begraafplaats St Barbara is gevestigd in Amsterdam-West en sinds 1893 in gebruik. De St Barbara begraafplaats biedt een zeer speciale plek om een afscheidsplechtigheid te houden. De prachtige aula dateert uit 1902 en heeft ongeveer 80 zitplaatsen, welke uitbreidbaar zijn tot 140 zitplaatsen en de mogelijkheid tot het afspelen van muziek.

amsterdam-st.barbara-begraafplaats

Na afloop van de begrafenis is het mogelijk om een condoleance te houden in de naastgelegen ontvangstkamer. Een begrafenis op begraafplaats St Barbara staat open voor alle soorten rituelen en wensen. In overleg met de begraafplaats kunnen uw uitvaartwensen zo goed mogelijk worden ingevuld.

Begraafplaats ‘De Nieuwe Noorder’

De Nieuwe Noorder, onder veel Amsterdammers nog bekend als de Noorderbegraafplaats, is een algemene begraafplaats aan de Buikslotermeerdijk 83 in Amsterdam-Noord. De Nieuwe Noorder biedt de mogelijkheid tot cremeren en begraven.

De Nieuwe Noorder Amsterdam Noord

Begraven kan in een algemeen graf, maar het is ook mogelijk een eigen (particulier) graf aan te schaffen. Een uitvaartcentrum bevindt zich op loopafstand van de begraafplaats/crematorium en biedt de mogelijkheid tot opbaring en een condoleance. Verder is het ook mogelijk de Nieuwe Noorder via het Noordhollandsch Kanaal te bereiken. De locatie heeft een eigen aanlegsteiger, waar aangemeerd kan worden.

begrafenis graf carspelhof weesp uitvaart strooien bloemen zoon mama

Begraafplaats en crematorium ‘Westgaarde’

Begraafplaats Westgaarde is sinds 1971 een begrip in Amsterdam. Deze locatie leent zich voor zowel begrafenisplechtigheden als crematieplechtigheden. De verschillende aula’s bieden mogelijkheid voor een klein gezelschap tot een gezelschap van 200+ genodigden.

kist op rijdende baar begrafenis graf Carspelhof Weesp Noord-Holland

Ook voor condoleances, rouwbezoeken, bewassingen in de bewassingsruimte (met naastliggende gebedsruimte) is deze locatie zéér geschikt. Begraafplaats Westgaarde biedt de mogelijkheid voor algemene graven, particuliere (eigen) graven maar er is ook een Islamitisch begraafplaats (waar de overledene wordt begraven met hun gezicht richting Mekka) en een grafveld ingericht voor de Chinese gemeenschap. Vanaf 1996 is er de mogelijkheid as uit te strooien over het Ajax-veld; waar een deel van de grasmat uit het oude Ajax-stadion De Meer ligt. Westgaarde begraafplaats en crematorium is bij uitstek de plaats om een oase van rust midden in Amsterdam te vinden.

dragers-graf-kist-bloemen-bloemstuk-hoed