bloemstuk-kist-graf-begrafenis-touwen

Wat kost een crematie?

Steeds meer mensen kiezen voor een crematie als vorm van uitvaart. Cijfers laten zien dat 40% van de mensen in Nederland kiest voor een begrafenis en 60% kiest voor een crematie. De reden waarom veel mensen tegenwoordig voor een crematie kiezen is omdat de begrafeniskosten in de regel duurder zijn dan de crematiekosten.

grote-aula-dno-amsterdam-kraanvogels

Bij een crematie hoeven de nabestaanden geen graf meer te onderhouden of te beslissen over het verlengen van een graf. De kosten van een crematie hangen van een aantal uitvaartwensen af. Ik geef u hier een indicatie van de gemiddelde kosten van een crematie, maar ook met welke andere uitvaartkosten u rekening moet houden. 

De gemiddelde kosten van een crematie

De gemiddelde crematiekosten liggen tussen de €4.500 en €8.000. U moet wel rekening houden met de specifieke uitvaartwensen van u of uw nabestaande. Hierbij kunt u denken aan hoe lang u een locatie huurt (dus voor het afscheid en na afloop de condoleance), hoeveel mensen u uitnodigt en wat u serveert. Maar ook wat er na afloop gebeurd met de as. Afhankelijk van deze wensen kunnen de kosten voor een crematie hoger of lager uitvallen.

kist-kraanvogels-kleuren

De vaste kosten waar u in ieder geval rekening mee moet houden bij een crematie zijn de kosten voor uitvaartverzorging, het crematorium en de manier van opbaring. Ook is het goed om na te denken wat er na afloop met de as gebeurd, ook dit speelt mee in de kosten.

Met welke kosten voor een crematie moet u rekening houden?

Naast de basiskosten zijn er nog een aantal kosten waar u bij een crematie rekening mee moet houden. Op de dag van de crematie zijn er verschillende manieren om de overledene te vervoeren. In de meeste gevallen wordt de rouwauto ingezet, maar ook een wateruitvaart behoort tot de mogelijkheden. De kosten hiervoor beginnen vanaf €185,00.

kist rouwwagen nabestaanden iede hoorn uitvaartzorg amsterdam

De kosten voor een crematorium, waar de afscheidsplechtigheid zal plaatsvinden en na afloop de koffiekamer moet u ook rekening mee houden. Een crematorium heeft bijna altijd een aula, waar een afscheidsplechtigheid gehouden kan worden. Afhankelijk van het aantal mensen en de keuze voor een grote of kleine aula, worden er ook kosten gemaakt. Na afloop is er een gelegenheid tot condoleance en de kosten voor bijvoorbeeld een koffiekamer beginnen bij €200,00. Over consumpties tijdens de condoleance vertel ik u graag meer aan de hand van verschillende brochures van verschillende crematoria.

rouwbloem bloemen voor op kist overledene

Rekening houdend met uw budget

Als u kiest voor Iede Hoorn als uw uitvaartverzorger, dan houd ik altijd rekening met uw budget. Een goedkope crematie behoort ook tot de mogelijkheden. Als u kiest voor een technische crematie dan vindt er  geen plechtigheid vooraf plaats in het crematorium of een koffiekamer/condoleance achteraf in het crematorium, hierdoor blijft de prijs laag.

uitvaartleider uitvaartverzorger iede hoorn uitvaartzorg

Nabestaanden kunnen voor een alternatieve locatie kiezen (thuis, in de favoriete kroeg van de overledene of in een buurtgebouw) om zo kosten te besparen. Een technische crematie kan voor zo’n €450,00 uitgevoerd worden. Na de crematie moet besloten worden of u de as wilt uitstrooien of wilt bijzetten in een urnenmuur. De goedkoopste urn is verkrijgbaar vanaf €50,00 en voor het bijzetten liggen de kosten voor 5 jaar tussen de €150,00 en €350,00. Ook kunt de as laten verwerken in een sieraad. Laat mij u voorlichten en voorbeelden laten zien van de verschillende mogelijkheden.

afscheid-kraanvogels-bloemstuk

Een persoonlijk en waardevol afscheid

Een persoonlijke aanpak staat bij mij als uitvaartondernemer centraal. Vanaf het moment van melding van overlijden tot de dag van de uitvaart ben ik betrokken bij de nabestaanden; een vast gezicht en aanspreekpunt. Mijn hoofdvraag bij alles wat ik doe: hoe kan ik, samen met de nabestaanden, ervoor zorgen dat iemand een eervol en waardevol afscheid krijgt?

iede-hoorn-uitvaartzorg

Ik verzorg regelmatig uitvaarten in Amsterdam, maar ben ook actief in de rest van Nederland. Bent u benieuwd wat ik voor u of uw nabestaanden kan betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op. U kunt ook bij mij terecht als u uw uitvaart bij het leven wilt regelen.