Bijzondere en mooie uitvaartlocaties

Op een boot, in een museum, aan het water of misschien in uw mooie tuin? In de afgelopen jaren heb ik verschillende mooie, bijzondere, unieke en niet-standaard plekken mogen leren kennen. De kracht van een bijzonder mooie locatie is dat het een mooie blijvende herinnering geeft aan de uitvaart. Vaak komen de initiatieven van nabestaanden met een gewenste locatie, maar zelf heb ik inmiddels ook ruime kennis opgedaan van de vele mogelijkheden. Op deze pagina zal ik een aantal van deze locaties met u delen.

de-parel-van-zuilen-afscheid

De Kromhoutwerf

De oude scheepswerf en tevens museum (gebouwd omstreeks 1880) in Amsterdam is een prachtige locatie (mede vanwege de industriële setting) om een afscheidsbijeenkomst te houden. Vanaf deze werf is het ook mogelijk om per boot naar de begraafplaats of crematorium te varen. Goede cateringmogelijkheden / Voor grote en kleine gezelschappen mogelijk / Aanlegsteiger aanwezig 

kromhoutwerf-amsterdam-uitvaart

De Uilenburgersjoel

Een intieme plechtigheid op een rustige plek, midden in Amsterdam: de Uilenburgersjoel aan de Nieuwe Uilenburgerstraat 91 in Amsterdam. Deze oude Joodse synagoge heeft warme, intieme sfeer. Alleen kleine gezelschappen mogelijk.

uilenburgersjoel-afscheid-live-muziek-amsterdam

Eye Filmmuseum

Eye Filmmuseum, het nationale museum voor de film in Amsterdam. Het gebouw staat tegenover het Centraal Station, aan de noordoever van het IJ en dus perfect bereikbaar per boot. Zeer grote gezelschappen mogelijk / Aanlegsteiger aanwezig.

Dragers-bloemen-kist-stoet-erehaag-uitvaart

Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum biedt prachtige zalen, gehuisvest in een monumentaal pand uit 1656. Deze locatie ademt scheepvaart, in combinatie met de moderne inrichting en uitzicht op het Oosterdok geeft dit een ruimtelijk gevoel en prettige sfeer. Grote en kleine gezelschappen mogelijk / Aanlegsteiger aanwezig. 

scheepvaartmuseum-amsterdam-afscheid

Amstel Boathouse

Het Amstel Boathouse heeft mooie ruimtes en een veranda met uitzicht op de Amstel. Begraafplaats Zorgvlied is hier vlakbij, en daarom is een afscheidsbijeenkomst bij deze locatie zeer goed te combineren met een uitvaart per boot. Catering uitstekend / Zowel grote als kleine gezelschappen / Aanlegsteiger aanwezig. 

Het Rijk van de Keizer

Verscholen tussen de weilanden, in Amsterdam Nieuw-West ligt Het Rijk van de Keizer. Rustgevend, artistiek, ongedwongen en een tikje romantisch kenmerken deze locatie. Kleine gezelschappen.

paarse-kist-uitvaart-bloemen-kleur

Orangerie Elswout

Op een groot landgoed staat het imposante gebouw (met herkenbaar blauw dak) van Orangerie Elswout in Overveen. Deze locatie biedt heel veel mogelijkheden, zoals een uitvaart in de buitenlucht met tenten waarbij de gasten verspreid zitten in de appelboomgaard. Catering uitstekend / Zowel grote als kleine gezelschappen 

De Parel van Zuilen

Schitterende locatie in Utrecht, in het oude gemeentehuis van Zuilen. Zeer authentieke locatie waarbij er een intieme setting te creëren is. Catering uitstekend / Zowel grote als kleine gezelschappen 

planetarium-artis-amsterdam-afscheid

Artis

Ook in de bekendste dierentuin van Nederland zijn de meest bijzondere uitvaarten te organiseren. Wat dacht u van een afscheidsdienst in de Blauwe Sterrenkamer of het Planetaruim, om vervolgens samen met uw familie en vrienden een rondje door de dierentuin te wandelen? Catering uitstekend / Zowel zeer grote als kleine gezelschappen / Aanlegsteiger aanwezig. 

artis-dierentuin-afscheid-leeuw

Andere locaties waar ik u veel over kan vertellen en die de mogelijkheid bieden voor een afscheidsbijeenkomst  zijn:

RIVA Amsterdam, Hermitage, Amstelkerk, Koepelkerk, De Duif, Tolhuis, NDSM Werf, Nemo, Artis, De Rode Hoed, Stork, Amstel Hotel, Apollo Hotel Amsterdam, Het Bosch Waterfront, De L’Europe, George Marina, Het West-Indisch Huis, De Hortus A’dam en The Dylan.

Meer informatie?

Voor vragen omtrent uitvaartlocaties rondom een begrafenis of crematie kunt u contact opnemen met mij via het telefoonnummer 06 28 85 97 96 of via e-mail.