Begraven of cremeren in Hoorn

Door mijn ervaring als uitvaartverzorger in Noord-Holland, heb ik regelmatig uitvaarten mogen begeleiden in de prachtige stad Hoorn, Zwaag, Enkhuizen, Andijk en omliggende dorpen. Ik doe mijn achternaam Hoorn eer aan, door er ook in deze stad te zijn voor nabestaanden. U kunt rekenen op mijn persoonlijke aandacht, zorg en begeleiding. Het is mijn missie om voor elk budget de mooiste en best passende crematie of begrafenis te verzorgen. Bij het melden van een overlijden ben ik binnen één uur bij u.

Ook als u uw uitvaartwensen in kaart zou willen brengen, of duidelijkheid zou willen krijgen over alle mogelijkheden in Hoorn of omgeving, kunt u contact opnemen met mij. Ik kom vrijblijvend bij u langs om uw wensen te bespreken.

Iede Hoorn Uitvaartzorg kan een volledige crematie in Hoorn al vanaf €2500,00 verzorgen en een volledige begrafenis in Hoorn vanaf €2900,00.

Begraven of cremeren in Hoorn

Ik ben bekend met alle begraafplaatsen en het crematorium in Hoorn en kan samen met u kijken welke plek het beste past bij de wensen van de overledene. Hieronder leest u meer informatie over het crematorium in Hoorn, aan de Berkhouterweg, en de verschillende begraafplaatsen in Hoorn. Echter kunt u mij ook altijd vragen naar alternatieve locaties waar het afscheid zou kunnen plaatsvinden, aangezien u niet verplicht bent een aula van een crematorium of begraafplaats hiervoor te gebruiken.

Crematorium Hoorn – Berkhouterweg 26 in Hoorn.

 • Grote aula die ruimte biedt aan ruim 200 personen (115 zitplaatsen en daarbij kunnen ruim 100 mensen staan). Verder is het mogelijk in de aula foto’s/video te vertonen op de schermen in de aula en kan er een opname worden gemaakt. Na afloop van de plechtigheid biedt de locatie een uitgebreid assortiment aan catering, kijkt u HIER voor een impressie.
 • Kleine aula/familieaula voor een kleiner gezelschap, tot een maximum van 25 personen. Ook in deze ruimte is het mogelijk foto’s en film te vertonen, maar kan er van de plechtigheid geen opname worden gemaakt. Het fijne van deze ruimte is dat er een koffiekamer aan grenst en u vrij bent om de tijd in te vullen hoe ú dat wil.

In crematorium Hoorn is het dus mogelijk het afscheid klein en intiem te vieren, maar daarnaast leent de locatie zich ook uitstekend als u veel belangstellenden verwacht voor het afscheid. Eén maand na de crematie wordt de as vrij gegeven en zijn er tal van mogelijkheden te bedenken die mogelijk zijn, denk dan aan:

 • As verstrooien – Dit mag ook verschillende plekken worden gedaan. Bij het crematorium in Hoorn vind u een strooiveld, waar as kan worden verstrooid. Maar ook kunt u zelf een plek kiezen; wellicht een plek die voor de overledene heel belangrijk was. Wel heeft u altijd toestemming nodig van de eigenaar van de grond waar u wilt uitstrooien. Vraag Iede naar de mogelijkheden voor het uitstrooien van as op het water, want ook dit kan in Hoorn en omgeving Hoorn worden verzorgd.
 • Urn bijzetten – Op begraafplaats Berkhouterweg (bij het crematorium in Hoorn) of op begraafplaats Zuiderveld kunt u de as in een urn laten bijzetten in een nis in een urnenmuur of bijzetten in een speciale urnenkelder. Een urnenkelder en urnennis biedt ruimte voor 2 urnen, welke door de gemeente wordt uitgegeven voor een periode van 10, 15, 20, 25 of 30 jaar.

uitvaart-boot-amsterdam-grachten-zorgvlied-bloemen-graf-rouw-iede-wateruitvaart-water-amstel-grafkist-rouwen-rouwstuk-hout-greep-kist-iedehoorn-grafkist-funeral-uitvaartzorg-opbaring-opgebaard-overledene-dood-crematie-begrafenis-rouwwagen-rouwauto-dragers-rouwkaarten-uitvaartverzekering-melding-overlijden-voorbespreking-wensen-laatstewens-kosten-begeleiding-amsterdamsegrachten-amsterdammer-diemen-zuidoost-multi-multiculti-multicultureel-suriname-surinamers-hindoestanen-dierbare-persoonlijk-rozen-dementie-dementievriendelijk-oud-zorgvlied-westgaarde-westerveld-driehuis-oost-oosterpark-denieuweooster-denieuwenoorder-westgaarde-pc-fotograaf-videograaf-kostenbewust-kleinschalig-grafsteen-advertentie-herinneringen-berichten-nieuws-uitvaartmarkt-ervaringen

Aangezien er één crematorium in Hoorn is, wordt er vaak uitgeweken naar de volgende locaties:

Crematorium Waerdse Landen – Krusemanlaan 5 in Heerhugowaard.

 • De grote aula heeft 145 zitplaatsen en ruim 250 staanplaatsen. Er kan een opname van de plechtigheid worden gemaakt, gebruik worden gemaakt van de piano en ook kunnen er op de twee beeldschermen foto’s en een film geprojecteerd worden.
 • De kleine aula (familie-aula) voor een huiskamerafscheid is voor een gezelschap tot ongeveer 30 personen geschikt. Er zijn verschillende opstellingen mogelijk, ik informeer u hier graag over.
 • Lichte en ruime koffiekamers geven na afloop de familie en belangstellenden de ruimte voor het nuttigen van een hapje en een drankje. De uitgebreide horecavoorzieningen maken het aangenaam om elkaar te ontmoeten en herinneringen op te halen.

Crematorium Schagen – Haringhuizerweg 3 in Schagen.

Dit prachtige crematorium ligt slechts een half uurtje vanaf de stad Hoorn. Crematorium ligt midden in het West-Friese polderlandschap en Vanuit de aula heeft u een prachtig zicht over de mooie vijver. De locatie biedt de volgende mogelijkheden:

 • Een grote aula, die plaats biedt aan ruim 300 personen
 • Twee ruime koffiekamers, die zeer geschikt zijn voor grote gezelschappen, maar ook als u met een kleinere groep nog even wilt nazitten.
 • Er is een mogelijkheid de afscheidsplechtigheid in de buitenaula te houden (een van de weinige crematoria die dit mogelijk maakt). Goed om te weten is dat in geval van slecht weer, de aula van het crematorium gebruikt kan worden.
 • Ook is het bij het crematorium mogelijk om de uitvaart op zondag of ’s avonds plaats te laten vinden.

Algemene begraafplaats Hoorn (Hollands Hof) – Berkhouterweg 26 in Hoorn.
Deze prachtige begraafplaats, geopend in maart 1969, ligt naast het crematorium in Hoorn en wordt door de Gemeente Hoorn beheerd en biedt:

 • Algemene graven (zandgraf)
 • Particuliere graven
 • Rooms-Katholieke graven
 • Islamtische graven
 • Urnenmuur en urnengraven/urnenkelder voor as-bijzettingen
 • De zerken van verplaatste Joodse graven

Begraafplaats Zuiderveld – Zuiderveld 1 in Hoorn.

Begraafplaats Zuiderveld werd geopend in december 2014. Er zijn

 • Vakken voor particuliere graven
 • Algemene graven
 • Particuliere graven
 • Islamitische graven

Verder vind je op deze begraafplaats een kindergedeelte met speeltoestel, urnenkelders voor het bijzetten van urnen en er kan na afloop van de begrafenis gebruik gemaakt worden van de ontvangstruimte. Helaas beschikt begraafplaats Zuiderveld niet over een aula, die voor een afscheidsplechtigheid gebruikt kan worden.

Begraafplaats Keern – Keern 27 in Hoorn.

Begraafplaats Keern in Hoorn is een zeer oude begraafplaats, gesticht in 1827, en (gedeeltelijk) een gemeentelijk monument. Op deze begraafplaats vind u grafstenen in verschillende stijlen, waaronder ook een aantal oorlogsgraven. Daarnaast heeft begraafplaats Keern een kapel, tegenwoordig een gemeentelijk monument, maar van oorsprong was dit een baarhuisje. De begraafplaats is nog wel in gebruik, maar alleen nog voor bijzettingen in familiegraven.

Opbaren in Hoorn 

Voor een opbaring van de overleden zijn er de volgende mogelijkheden in Hoorn:

 • Thuis: Vroeger was dit gebruikelijk; de overledene thuis op te baren. Tegenwoordig komt dat weer terug. Het grootste voordeel is dat u, als nabestaande, zo vaak als u zou willen bij uw dierbare kunt zijn. Hij of zij ligt opgebaard op bed, of in een kist in zijn/haar eigen, vertrouwde omgeving.
 • Uitvaartcentrum Hoorn, Berkhouterweg 26 in Hoorn. Als u er voor kiest dat uw dierbare mag verblijven in een uitvaartcentrum, dan is uitvaartcentrum Hoorn een goede locatie. Het uitvaartcentrum, gelegen in hetzelfde gebouw als het crematorium, biedt de volgende mogelijkheden: Opbaren in de gekoelde ruimte – Uw dierbare verblijft in een gekoelde ruimte van het uitvaartcentrum. Wanneer u langs wilt gaan, belt u met mij, zodat ik voor u een afspraak kan maken om uw dierbare te bezoeken. De 24-uurskamer – De overledene verblijft tot en met de dag van de begrafenis/crematie op een vaste kamer, waarvan u, als nabestaande, de sleutel krijgt. Dit geeft de nabestaanden dus de mogelijkheid op elk gewenst moment op bezoek te komen (dag en nacht).
 • Uitvaartcentrum Johannes Poststraat – Johannes Poststraat 26 in Hoorn. Dit uitvaartcentrum aan de Johannes Poststraat in Hoorn (de voormalige H.H. Engelbewaarderskerk) heeft vier 24-uurskamers (familiekamers) voor het opbaren van de overledene. U krijgt een sleutel, zodat u op elk gewenst moment op bezoek kunt gaan om afscheid te nemen. De 24-uurskamers hebben een eigen stijl met bijvoorbeeld haard, zithoek en muziekinstallatie. Naast de opbaring is deze locatie ook geschikt voor de afscheidsplechtigheid. Voor zowel een kleine dienst (een kleine zaal waar tot 30 personen kunnen plaatsnemen) als voor een dienst waarbij u veel genodigden verwacht (280 zitplaatsen). Op de schermen in de aula kunt u foto’s/film tonen, er is een orgel aanwezig en uiteraard een goede installatie voor het afspelen van muziek. Na afloop van de plechtigheid is er ook in het uitvaartcentrum gelegenheid tot condoleren en samenzijn in de koffiekamer die het pand biedt.
 • Uitvaartverzorging West-Friesland – Lepelaar 6 in Hoorn. Aan de Lepelaar 6 in Hoorn vindt u uitvaartcentrum West-Friesland (al ruim 25 jaar een begrip in Hoorn en omgeving); een locatie waarbij met gemak 300 belangstellenden voor een condoleance ontvangen kunnen worden. De locatie biedt ook de mogelijkheid voor een afscheidsplechtigheid, echter tot maximaal 130 personen.

Begraven of cremeren in Hoorn

 

Op zoek naar een uitvaartverzorger in Hoorn?

– Iede Hoorn, uw uitvaartverzorger in Hoorn, staat dag & nacht voor u klaar –