Terug naar overzicht

De Nieuwe Ooster

Een mooie uitvaartlocatie in Amsterdam waar ik met regelmaat een begrafenis of crematieplechtigheid mag begeleiden is De Nieuwe Ooster. Gelegen op de Kruislaan, vlakbij de drukke Amsterdamse Middenweg, biedt deze plek gelegenheid afscheid te nemen van een dierbare met een klein, of juist een groot gezelschap. In de grote aula kunnen 70 personen plaatsnemen en voldoende genodigden staan en in kleine aula kunnen tot ongeveer 30 personen plaatsnemen. Het crematorium is sinds 1994 in gebruik, terwijl Westgaarde (Ookmeerweg in Amsterdam) al sinds 1971 (!) een crematorium had. Op het terrein van De Nieuwe Ooster zijn duizenden grafmonumenten (o.a. is hier het graf te vinden van Jos Brink en van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan) te vinden, waarvan sommigen ouder zijn dan de begraafplaats zelf. Ik kan een ieder een wandeling over het terrein van De Nieuwe Ooster van harte aanbevelen, zeker gezien het feit dat het goed onderhouden wordt, er vele verschillende type graven zijn te zien en vooral vanwege het vele groen (maar liefst 750 verschillende soorten bomen!).

Wilt u meer weten over De Nieuwe Ooster? Neem gerust contact op met me of neem een kijkje op de website van De Nieuwe Ooster door HIER te klikken.

Iede Hoorn

Mijn naam is Iede Hoorn, 35 jaar oud. Ik werk als uitvaartverzorger, veel in Amsterdam, maar daarnaast verzorg ik uitvaarten door heel Nederland. Elke keer ga ik de uitdaging aan om, samen met de nabestaanden, een zo waardig en zo persoonlijk mogelijke uitvaart te verzorgen.

Uitgelichte berichten

Geen uitgelichte berichten gevonden