Terug naar overzicht

De uitvaart van de papa van Julia & Laura.

Mijn zusje en ik waren gespannen en keken op tegen alles wat er geregeld diende te worden, maar na de eerste ontmoeting met Iede voelden wij ons enorm op ons gemak en vonden we het erg prettig om met hem te praten. De band die wij met hem hadden voelde erg informeel, en we voelden een enorm vertrouwen richting hem. Dit vertrouwen maakte hij ook waar: hij had alles zo enorm goed geregeld en zorgde er zo voor dat mijn zusje en ik hier niet over na hoefden te denken en alleen maar met onze vader bezig konden zijn.

Samen met Iede bedachten mijn zusje en ik dat wij het mooi zouden vinden om de kist van onze vader te beschilderen en toen we aan Iede vroegen of dat eigenlijk wel zou mogen in het uitvaartcentrum antwoordde hij: “Ja tuurlijk! Daar zorg ik wel voor!” Zo gezegd stonden we een dag later de kist van onze vader te beschilderen, en bleef Iede hier ook een tijdje bij.

Kortom wist Iede enorm natuurlijk het perfecte evenwicht tussen alles te vinden. Tussen het verdriet aan de ene kant, maar de humoristische herinneringen aan de andere kant. Tussen het informele, maar het professionele aan de andere kant. Tussen het erbij zijn, en ons soms even alleen laten.

We hebben geen betere uitvaartondernemer kunnen wensen en Iede heeft het verdriet en de ellende voor ons een stuk draaglijker gemaakt.

Vaak nog hebben mijn zusje en ik het over hem en zijn we hem dankbaar dat we met zijn hulp het mooist denkbare afscheid voor onze lieve vader hebben kunnen geven. Met die gedachte zijn we bezig met het oppakken van ons leven en weten we dat onze vader enorm trots op ons is.

Iede Hoorn

Mijn naam is Iede Hoorn, 35 jaar oud. Ik werk als uitvaartverzorger, veel in Amsterdam, maar daarnaast verzorg ik uitvaarten door heel Nederland. Elke keer ga ik de uitdaging aan om, samen met de nabestaanden, een zo waardig en zo persoonlijk mogelijke uitvaart te verzorgen.

Uitgelichte berichten

Geen uitgelichte berichten gevonden