Terug naar overzicht

Hoe krijgen we die rouwkist van de boot af?

Kistdragers, uitvaartbegeleiders, een rouwkist, bloemstukken, bedroefde mensen, alles en iedereen is die dag aanwezig bij een uitvaart op Zorgvlied. Alleen de overledene ontbreekt. En hoe krijgen we die rouwkist van de boot af

Het betreft een proefuitvaart van uitvaartondernemers Elvie Baarbé uit Weesp en Iede Hoorn uit Amsterdam. Zij gaan binnenkort in samenwerking met Rederij Belle uit Muiden uitvaarten over het water aanbieden en dat moest getest en in beeld gebracht worden.

Voor deze proefvaart is gekozen voor een vaartocht vanaf de Magere Brug naar begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam Zuid/Rivierenbuurt. De salonboot ‘Dame van Amstel’ van Rederij Belle vervoert de kist, de figuranten en de uitvaartprofessionals over de Amstel naar het kerkhof/crematorium aan de Amsteldijk. Een tweede, kleinere boot met een fotograaf en een cameraman aan boord vaart mee zodat alles wordt vastgelegd.

Lees HIER het volledige artikel – WeesperNieuws van maandag 8 april 2019.

Wilt u meer informatie over uitvaarten op water? Neem gerust even contact op, zodat ik u er alles over kan vertellen.

Iede Hoorn

Mijn naam is Iede Hoorn, 35 jaar oud. Ik werk als uitvaartverzorger, veel in Amsterdam, maar daarnaast verzorg ik uitvaarten door heel Nederland. Elke keer ga ik de uitdaging aan om, samen met de nabestaanden, een zo waardig en zo persoonlijk mogelijke uitvaart te verzorgen.

Uitgelichte berichten

Geen uitgelichte berichten gevonden