Terug naar overzicht

Is een kist duur?

Niet nodig! Ik kwam bij een ontzettende leuke familie in Amsterdam-Noord, om de uitvaart te regelen van echtgenoot, vader, schoonvader & opa die onverwachts was overleden. Ik vind het belangrijk de wensen te horen van de nabestaanden en creatief mee te denken, zonder ze onnodig kosten te laten maken. Deze familie wist één ding zeker; hun geliefde moest in een witte kist mét gouden grepen!

Eerder had ik tijdens het gesprek al opgevangen dat de zoons creatieve ondernemers zijn met een eigen schildersbedrijf. In het kistenboek wat ik normaal gesproken laat zien aan naasten, vind je verschillende modellen en kleuren kisten, en genoeg witte modellen. Maar bij deze familie stelde ik het volgende voor; de allergoedkoopste kist! Uiteraard geen wit model, maar ‘’waarom gaan jullie niet de kist zelf schuren, lakken en de kist voorzien van gouden grepen en knoppen?’’. Een schot in de roos; want de volgende ochtend werd de hele familie opgetrommeld! De grepen werden losgeschroefd, knoppen en grepen werden geschuurd door echtgenote en schoondochters terwijl de drie zoons met hulp van kleinzoons de kist schuurden en vervolgens wit lakten. In de tussentijd waren daar de kleinkinderen weer om de grepen en knoppen goud te spuiten.

Lees VERDER.

Iede Hoorn

Mijn naam is Iede Hoorn, 35 jaar oud. Ik werk als uitvaartverzorger, veel in Amsterdam, maar daarnaast verzorg ik uitvaarten door heel Nederland. Elke keer ga ik de uitdaging aan om, samen met de nabestaanden, een zo waardig en zo persoonlijk mogelijke uitvaart te verzorgen.

Uitgelichte berichten

Geen uitgelichte berichten gevonden