Terug naar overzicht

Opties voor een rouwauto

Het type rouwauto, en de kleur van de auto, kunnen van veel betekenis zijn op de dag van het afscheid. Het kan een uitvaart allure geven, sfeer, karakter of juist lucht en kleur. Omdat een auto zó passend kan zijn voor de persoon die overleden is, kan het een positieve herinnering geven op een vaak zo verdrietige dag. In deze blog vindt u inspiratie over de verschillende mogelijkheden in rouwauto’s.

de-parel-van-zuilen-afscheid

Opties kleur rouwauto

Zwart is allang niet meer de standaard. Een rouwauto of de begeleidende auto kan ook wit, grijs, lichtblauw, donkerblauw, zilver of zelfs rood of roze zijn. Bij een specifieke wens in kleur zijn er vele mogelijkheden te realiseren.

uitvaart-rolls-royce

Rolls-Royce, Mercedes, of een stoere Volvo of authentiek Volkswagen busje
Naast verschillende kleuren zijn er ook meerdere merken te huren als rouwauto of als begeleidende auto. U kunt hierbij denken aan een statige Rolls-Royce, een mooie Mercedes of stoere Landrover of Volvo. Maar ook een campertje zoals een Volkswagen busje is een auto die tegenwoordig vaker ziet, passend voor bijvoorbeeld iemand die graag de wereld ontdekte met zo’n busje. De Volkswagenbusjes of andere Oldtimers kunnen op hun manier weer een hele andere sfeer geven aan de dag van het afscheid.

rouwwagen-bloemen-uithoorn-begrafenis

Op de foto’s kunt u zien hoe verschillend de uitstraling is met een ander type rouwwagen. Het vertelt iets over de persoon.

Eigen vervoer

Ook ben ik een groot voorstander van eigen vervoer als rouwvervoer. Persoonlijker wordt het niet. Ik heb in de jaren dat ik werk als uitvaartondernemer de mooiste uitvaarten met origineel rouwvervoer voorbij zien komen. Eigen vervoer op een uitvaart kan het nóg passender maken, het voelt vertrouwelijk. Het geeft een bepaalde laagdrempeligheid en charme aan het geheel.

uitvaart-afscheid-camper-zaandam

Een voorbeeld is dit gezin dat de hele wereld rond heeft gereisd in hun camper. De camper maakte ook de laatste reis voor de moeder van het gezin bij de uitvaart (zie bovenstaande afbeelding). Maar ook deze witte Renault waarbij de kist met spanbanden op het dak werd gebonden door de dierbaren zelf:

winter-uitvaart-kist-op-dak

Of deze rode Volvo van meneer die perfect diende als rouwwagen. Het gaf de dag lucht, karakter en kleur:

foto-volvo-rood-uitvaart

Ik hoop dat deze voorbeelden u kunnen helpen en inspireren bij de keuze van een passende rouwauto. Voor vragen over de mogelijkheden rondom rouwwagens of andere vragen kunt u contact opnemen met mij via het telefoonnummer 06 28 85 97 96 of via e-mail.

 

Iede Hoorn

Mijn naam is Iede Hoorn, 35 jaar oud. Ik werk als uitvaartverzorger, veel in Amsterdam, maar daarnaast verzorg ik uitvaarten door heel Nederland. Elke keer ga ik de uitdaging aan om, samen met de nabestaanden, een zo waardig en zo persoonlijk mogelijke uitvaart te verzorgen.

Uitgelichte berichten

Geen uitgelichte berichten gevonden