Terug naar overzicht

Roze afscheid

k weet hoe belangrijk het is om jezelf te kunnen zijn, om jezelf te mogen zijn, om de vrijheid te kunnen voelen in alle keuzes die je maakt. Die vrijheid neem ik mee in het organiseren van de uitvaarten, zo ook bij de roze. Een roze afscheid mag flamboyant, groots, gedurfd. In alle kleuren van de regenboog. Er mag een statement worden neergezet, met powerful speeches, designer-bloemstukken en met grote vlaggen gedragen door de erehaag.

Maar het kan ook subtiel, met een klein detail zoals een mooi roze lintje aan de rouwauto. Of er wordt gevaren door de grachten waarbij er een stop wordt gemaakt bij het, voor sommige zeer betekenisvolle, homomonument in Amsterdam.

Alles kan en mag. Zolang het maar past bij de levenswijze en levensstijl van de overledene. Dat het afscheid eer doet aan wie degene was. Met oog voor, als ik voor mezelf spreek, het toch wel vaak lastigere en dappere levenspad die hij of zij bewandeld heeft. Hoe iemand zijn leven heeft geleefd, alles wat hij of zij heeft meegemaakt, dat mag op een prachtige manier terugkomen in het afscheid.

❤️?????

Iede Hoorn

Mijn naam is Iede Hoorn, 35 jaar oud. Ik werk als uitvaartverzorger, veel in Amsterdam, maar daarnaast verzorg ik uitvaarten door heel Nederland. Elke keer ga ik de uitdaging aan om, samen met de nabestaanden, een zo waardig en zo persoonlijk mogelijke uitvaart te verzorgen.

Uitgelichte berichten

Geen uitgelichte berichten gevonden