Terug naar overzicht

Uitvaart in Amstelveen

Amstelveen is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Holland en biedt voor uitvaarten vele mogelijkheden. Op deze pagina informatie over de uitvaartcentra, begraafplaatsen en crematoria van Amstelveen. Ik woon in Amsterdam Zuidoost, op 10 minuten afstand van Amstelveen en de afgelopen jaren heb ik een aantal uitvaarten mogen begeleiden in, en vanuit deze prachtige stad en kan u daarom goed informeren over de mogelijkheden die Amstelveen heeft te bieden.

Zo heb ik ooit een familie mogen begeleiden die de afscheidsplechtigheid wilden houden in het favoriete restaurant van de overledene; restaurant in ‘t Oude Dorp (tegenover het gemeentehuis van Amstelveen). Overledene werd vanuit huis overgebracht naar het restaurant met een rouwwagen, gevolgd door de nabestaanden. In het restaurant was een informeel samenzijn, waarbij muziek werd geluisterd en genodigden kregen gelegenheid op hun eigen manier afscheid te nemen van de overledene, door bij hem te zitten of kort iets te zeggen. Tijdens de informele ‘plechtigheid’ werden de favoriete hapjes van de overleden geserveerd en drankjes geschonken. Na afloop vertrokken de nabestaanden, in familiekring, naar het crematorium in Uithoorn (over deze locatie van Bouwens staat hieronder meer beschreven). Naast dit restaurant zijn er vele andere locaties in Amstelveen waar gebruik van kan worden gemaakt voor een afscheid/condoleance; vraag mij naar de mogelijkheden.

Uitvaartcentrum in Amstelveen

De overledene kan op verschillende plaatsten opgebaard worden. Zo kiest men er vaak voor een dierbare thuis (in de kist of op bed) op te baren, maar ook is het mogelijk de overledene over te brengen naar een uitvaartcentrum. Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk; de overledene verblijft een aantal dagen thuis en wordt bijvoorbeeld overgebracht naar een uitvaartcentrum voor de condoleance. Tal van mogelijkheden; de nabestaanden geven vorm aan hun wensen.

Uitvaartcentrum Bouwens (Startbaan 7 – 1185 XP Amstelveen) – Gelegen aan de Startbaan op de hoek met de Van der Hooplaan vindt u het uitvaartcentrum van Bouwens, een begrip in Amstelveen en omgeving Amstelveen, mede door het feit dat ze al 90 (!) jaar bestaan. Het uitvaartcentrum biedt o.a. de volgende mogelijkheden: een 24-uurs kamer, waar u (als nabestaande) 24 uur per dag met een sleutel het uitvaartcentrum in kunt gaan om uw dierbare te bezoeken. Verschillende rouwkamers die gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld condoleance.

Zorgvlied Amsterdam begraafplaats crematorium klok Amsteldijk

Crematorium in Amstelveen

Ik persoonlijk vind deze locatie de mooiste locatie van Nederland: begraafplaats én crematorion Zorgvlied, gelegen aan de Amsteldijk 273 in Amsterdam maar behoort tot de gemeente Amstelveen. Begraafplaats Zorgvlied is sinds 1870 een begrip in Amsterdam en omgeving en gelegen op een toplocatie aan de Amstel. Vele bekende Nederlanders liggen hier begraven, waaronder Harry Mulisch, Annie M.G. Schmidt en Herman Brood. Op het terrein van begraafplaats Zorgvlied bevindt zich een prachtig chalet waar de mogelijkheid is de overledene op te baren, maar ook om met een klein gezelschap de plechtigheid te houden (tot maximaal 20 personen). Zorgvlied beschikt over een aula met veel licht en een prachtig uitzicht, geschikt voor zowel grote als kleine plechtigheden. Lees HIER meer over

Amstelveen heeft geen crematorium, maar vaak wordt uitgeweken naar Uithoorn, waar het prachtige crematorium van Bouwens ((Noorddammerweg 40 – 1424 NX Uithoorn) is te vinden. Gelegen naast de Nieuwe Algemene Begraafplaats van Uithoorn.

Iede Hoorn

Mijn naam is Iede Hoorn, 35 jaar oud. Ik werk als uitvaartverzorger, veel in Amsterdam, maar daarnaast verzorg ik uitvaarten door heel Nederland. Elke keer ga ik de uitdaging aan om, samen met de nabestaanden, een zo waardig en zo persoonlijk mogelijke uitvaart te verzorgen.

Uitgelichte berichten

Geen uitgelichte berichten gevonden