Terug naar overzicht

Uitvaart over water duur?

Iede Hoorn Uitvaartzorg is dé specialist voor een betaalbaar en waardig afscheid over water.

Door mijn ervaring als uitvaartverzorger heb ik een aantal keren uitvaarten over het water mogen begeleiden. Denk dan aan een uitvaart via de Amsterdamse grachten, naar de afscheidslocatie (kerk of alternatieve locatie) en vervolgens weer verder over water naar de begraafplaats of crematorium. Of vanuit Haarlem, over het Spaarne, naar de begraafplaats in Heemstede.

Tijdens het bespreken van een uitvaart benoem ik altijd de mogelijkheid dat het mogelijk is om een dierbare via het water naar de locatie te begeleiden, zéker als de overledene graag bij leven op het water was, of aan het water woonde. Waarom een rouwwagen gebruiken, als het ook via deze ‘weg’ kan? Nu krijg ik vaak de vraag of een uitvaart over water dan niet ontzettend duur is?

Een uitvaart over water is al te realiseren vanaf € 300,00 (deze prijs betaal je ook voor een rouwwagen) en daarbij inbegrepen zit:

  • 120 minuten varen voor max. 12 personen
  • Opstaplocatie naar keuze (vraag Iede naar de mogelijkheden)
  • Vertrek naar een (uitvaart- of condoleance)locatie
  • Aan boord zal koffie/thee worden geschonken
  • Gelegenheid muziek te luisteren en afscheid te nemen.

Pasgeleden mocht ik een familie uit Diemen begeleiden, die niet al te veel te besteden hadden, maar tóch gebruik wilden maken van een salonboot. De wens was varen via de Amsterdamse grachten naar begraafplaats Buitenveldert (deze locatie beschikt over een nabijgelegen aanlegsteiger en is dus perfect te bereiken via het water). Via de rederij heb ik het volgende kunnen regelen voor de nabestaanden:

• Opstapplek voor nabestaanden én overledene in Amsterdam-West.
• Vaart, met 12 personen, door de Amsterdamse grachten (terwijl er muziek werd geluisterd en woorden werden gesproken). Kort aangemeerd ter hoogte van de voormalige woning van de overledene.
• Koffie & thee geschonken aan boord.
• Na 60 minuten meerden we aan bij de Stadionkade in Amsterdam-Zuid en werd de overledene met een rijdende baar naar de begraafplaats gereden door de nabestaanden.

Door het inzetten van de salonboot was een rouwwagen niet nodig. De totale kosten voor het gebruik van de boot/consumpties/toch was €380,00. Dus voor dit bedrag is een wateruitvaart al te realiseren. Ik denk graag mee over de mogelijkheden qua route, houd rekening met het budget en draag graag mijn steentje bij om er, samen met de nabestaanden, een waardig afscheid van te maken.

Iede Hoorn

Mijn naam is Iede Hoorn, 35 jaar oud. Ik werk als uitvaartverzorger, veel in Amsterdam, maar daarnaast verzorg ik uitvaarten door heel Nederland. Elke keer ga ik de uitdaging aan om, samen met de nabestaanden, een zo waardig en zo persoonlijk mogelijke uitvaart te verzorgen.

Uitgelichte berichten

Geen uitgelichte berichten gevonden