Terug naar overzicht

Verhaal achter de foto

Het Scheepvaartmuseum. Dit indrukwekkende monumentale gebouw dateert uit 1656 aan het Kattenburgerplein in Amsterdam. Deze locatie ademt scheepvaart, historie, liefde voor boten en voor water.

Meneer deelde deze liefde. Hij woonde aan het water en voer het liefst iedere dag. Hij hield van roeien, maar als de wind goed stond ging hij ook graag een stuk zeilen. Meer dan passend was dan ook deze locatie van het Scheepvaartmuseum, die verschillende prachtige ruimtes heeft waar de afscheidsdienst kan worden gehouden.

Na de afscheidsdienst in het Scheepvaartmuseum werd de overledene naar de salonboot gedragen door 6 dragers, gekleed in friswit en spijkerblauw, hetgeen het bijna doet ogen als 6 matrozen. Deze kleding van de dragers is geen standaard keuze, vaak zijn ze gekleed in zwart. Maar hoe anders had het beeld geweest als de dragers ook hier in het zwart waren gekleed? Het had eigenlijk niet gepast. Het wit van de het indrukwekkende pand, het blauw van het water, en de kleding van de dragers, het hout van de kist én van de salonboot maken het tot een geheel. Een kloppend geheel.

Meneer werd vergezeld door zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen. Omringd door dierbaren ging deze laatste tocht over zijn geliefde Amstel, naar Zorgvlied.

scheepvaartmuseum-amsterdam-afscheid

Iede Hoorn

Mijn naam is Iede Hoorn, 35 jaar oud. Ik werk als uitvaartverzorger, veel in Amsterdam, maar daarnaast verzorg ik uitvaarten door heel Nederland. Elke keer ga ik de uitdaging aan om, samen met de nabestaanden, een zo waardig en zo persoonlijk mogelijke uitvaart te verzorgen.

Uitgelichte berichten

Geen uitgelichte berichten gevonden