‘match made in heaven’

Iede heeft de uitvaart van m’n plotseling te jong overleden levenspartner verzorgd. Iede was voor mij een schot in de roos. Bij de kennismaking was het al opvallend dat hij oprecht geïnteresseerd was in de achtergrond van mijn partner, mijzelf en onze relatie. Hij heeft mij veel ruimte gegeven voor mijn eigen ideeën over de uitvaart en gaf daarbij ook precies de goeie tips om het net nog wat beter te maken.

Niets was voor hem te veel of te gek om te regelen. Dat voelt in zo’n overweldigende periode als een hele grote steun. Daarbij is Iede een ontzettend prettig persoon met gelukkig ook een dosis humor. Zeer betrokken, maar dan oprecht en niet vanuit een cursusboekje.

Vooraf aan de uitvaart heeft hij veel contact met me onderhouden, kwam als het nodig was of als ik daaraan behoefte had, even langs en hij heeft ook alles op tijd geregeld. Dus heel betrouwbaar en dat geeft rust.

Voor mij was het belangrijk om iemand te hebben die niet te formeel is in de omgang, ook op de dag zelf. De uitstraling van Iede is inderdaad informeel en modern, maar hij heeft een dusdanig aanpassingsvermogen dat hij met groot gemak ook wat formeler kan zijn in de omgang.

Tijdens de uitvaart heeft hij mij geheel ontzorgd door op een plezierige en soepele wijze de regie te houden. Andere aanwezigen hadden zelfs de indruk dat hij een vriend van de familie was, zo’n ‘match made in heaven’ was het ook op de dag zelf.

Kortom, ik gun iedereen die een memorabel afscheid wil van een geliefde Iede Hoorn aan zijn of haar zijde.

– Caroline de Haan-