U kent mij wellicht van de advertentie in het Diemer Nieuws, die elke donderdag verschijnt. Zelf woon ik in Amsterdam Zuidoost, tegen Diemen aan en verzorg hier al een aantal jaar uitvaarten in. Bent u op zoek naar een uitvaartverzorger in Diemen? Zoek dan niet verder maar bel mij voor:

  • Een voorbespreking. Ik kom vrijblijvend langs om met u uw uitvaartwensen te bespreken en u vertellen over alle mogelijkheden in Diemen en omgeving.
  • Melding van overlijden. Vanaf het eerste contactmoment heeft u te maken met mij, Iede Hoorn, en ik zal u, in alle rust, bijstaan in alle beslissingen die gemaakt moeten worden. De gehele week ben ik er voor u, 24/7 mag u mij bellen!

Heeft u al nagedacht over uw uitvaartwensen? Of bent u nieuwsgierig wat zoal de mogelijkheden zijn voor een uitvaart in Diemen? Ik zal u op deze pagina hierover alles vertellen. In Diemen is geen crematorium, er kan worden uitgeweken voor een crematie naar o.a. Amsterdam, Hilversum, Laren of Utrecht. Wel bevinden zich een aantal prachtige begraafplaatsen in Diemen, te weten:

Joodse begraafplaats – Buitenlust 179
In Diemen vindt u een Joodse begraafplaats, gelegen op de Oud Diemerlaan 146, en is in gebruik genomen op 3 mei 1914, nadat de begraafplaats aan de Zeeburg vol was. Deze begraafplaats is eigendom van de Hoogduits-Joodse gemeente van Amsterdam. Verder vind u op deze begraafplaats:

  • 28.000 graven die van begraafplaats aan de Zeeburg naar Diemen zijn overgebracht (ivm aanleg van de Flevoweg)
  • 400 urnen uit Westerbork (529 Joden zijn nadat ze in Westerbork waren overleden, gecremeerd. Nadat de oorlog voorbij was zijn deze urnen naar de Joodse begraafplaats in Diemen overgebracht.
  • Voor de overleden kinderen is een apart veld op de begraafplaats.

Tegenwoordig vinden er maar enkele begravingen per jaar plaats op deze begraafplaats.

Begraafplaats Rustoord – Weesperstraat 84, 1112 AP Diemen
Rustoord werd vanaf 1791 in gebruik genomen. De aula van Rustoord heeft 40 zitplaatsen en biedt verder ruimte aan 20 personen om staand de plechtigheid bij te wonen. Voor de directe naasten is er geen familiekamer, dus als u als naaste de aula binnenkomt zit u meteen met de genodigden in de ruimte waar het afscheid zal plaatsvinden. In de aula is een orgel aanwezig, die gebruikt mag worden. Muziek kan via originele cd’s worden afgespeeld en daarnaast is er niet de mogelijkheid foto’s/film te projecteren. Ook goed om te weten dat er geen microfoon aanwezig is en er geen opname van de plechtigheid kan worden gemaakt.

Op Rustoord zijn kindergraven, particuliere en algemene graven te vinden, maar daarnaast ook Islamitische graven. Kist kan worden gedaald met touwen of met een lift.

St. Petrus’ Banden – Hartveldseweg 25, 1111 BG Diemen
De R.K. begraafplaats, gelegen achter de St. Petrus’ Banden parochie, is enkel voor de parochianen van de St. Petrus’ Banden parochie en parochianen van een aantal parochies uit de omgeving. Een mis kan worden gehouden in de kerk en worden begeleid door het Stanza dameskoor.

Gedenk te Sterven – Ouddiemerlaan 166 1111 HN Diemen
Een begraafplaats, tegenwoordig gemeentelijk monument, wordt niet meer gebruikt voor begrafenissen. Wat opvalt aan deze locatie is het prachtige baarhuisje met klokkentoren welke werd gebouwd in 1840, deels op de fundering van de voormalige Mariakerk.

Op zoek naar een uitvaartverzorger in Diemen?

– Iede Hoorn, uw uitvaartverzorger in Hoorn, staat dag & nacht voor u klaar –